bgen
+359 82 842 844

Уплътнителни листи – паронит (клингирит)

Паронит /Клингерит/ е листов безазбестов материал за изработка на гарнитури и уплътнения , устойчив към различни работни условия – температура , налягане , флуид и среда.

Паронитът е листов материал изработен от синтетични влакна и каучук, подходящи за употреба при пара, вода, въздух, неагресивни среди, неутрални и минерални газове, солни разтвори, течен и газообразен амоняк, спирт, леки и тежки нефтопродукти. Уплътнителните листи са предназначени за технически уплътнения в широк диапазон на налягания и температури, работещи в различни работни условия. Листовете гарантират стабилни технически параметри в различните области на приложение.

Уплътнителните листи съществуват в различни разновидности:

  • Обикновен уплътнителен лист – уплътнителни листи за обща употреба . Използват се за производство на гарнитури за индустриална , отпадна , средно топла и гореща вода, пара, въздух и други газове.
  • Маслоустойчив уплътнителен лист – високоустойчиви на петролни масла, минерални масла, растителни масла. Този материал е идеалното решение за изработка на гарнитури в приложения, където се изисква устойчивост на масла, разтворители, горива. Маслоустойчивите уплътнителни листи намират приложение в рафинерии, химически заводи, хидравлични и горивни системи.
  • Киселинноустойчив уплътнителен лист – отлична издръжливост в киселинни и алкални среди и отлични механични свойства при средни температури и натоварвания. Киселиноустойчив клингерит се използва широко в химическата и рафинираната промишлености, както и в корабостроенето.
  • Армиран уплътнителен лист - с вградена телена нишка от неръждаема стомана. Армирания клингерит е подходящ за отходни тръби за горещи газове при висока температура и под високо налягане.

Предлага се голямо разнообразие от типове:

  • Максимална работна температура: 130 – 500 °С
  • Максимално налягане: 10 – 200 bar

Стандартни дебелини - 0.5; 0.8; 1.0; 1.5; 2.0; 3.0; 4.0; 5.0 mm

За повече информация се свържете с нас: elektrabg@abv.bg, +0359 82 842 844, Контакти

Уплътнителни листи