bgen
+359 82 842 844

Гума на рула

Гума обикновена, маслоустойчива, киселинно устойчива, резина с един или два слоя платр силиконови листи и гума за подова настилка(рифел, паричка)

  • Oбикновена гума /SDR/–  изработена е от стирен-бутадиенов каучук. Тази гума няма изисквания да издържа на висока температура, кисилини, химикали, петрол, масла и други. Използва се за изработка на гарнитури, уплътнения, предпазни тампони и други детайли. Работи при температура от -20 до +90 градуса и твърдост 74 по шор.
  • Маслоустойчива гума /NBR/ - изработена от нитрил-бутадиенов каучук. Гумата е подходяща за обща употреба, устойчива на масла, горива, греси и вода. Отлична издръжливост към минерални и растителни масла, слаба устойчивост към окисляващи разтворители, като ацетон.Подходяща за автомобилни гарнитури, уплътнения и други уплътнителни елементи попадащи в контакт с горещи масла. Работи при температура от -20 до +80 градуса и твърдост 74 по шор.
  • Киселиноустойчива гума /CR/ - за разлика от останалите гуми киселинноустойчивата има отлична якост на опън, отлична устойчивост към озон, оксидиране и слънчева светлина. Киселинноустойчивата гума има висока устойчивост на минерални киселини, алкални елементи и разтвори на киселини. Не се препоръчва за употреба с масла и въглеродни разтворители. Разтваря се от петролни продукти. Има слаба пропускливост към газове и въздух, както и добри механични свойства. Температурна устойчивост от -40 до +80 градуса и твърдост 74 по шор.
  • Гума с плат /резина/ – този вид гума е обикновенна SBR и маслоустойчива NBR. Тя е подсилена с един или два слоя плат, който предава допълнителна здравина на гумата. Характеристиките на гумата с плат са същите както на обикновенната гума и маслоустойчивата, предимството и е подсилващата армираща тъкан, която я прави по-абразивоустойчива и с по-високи якостни свойства. Използва при механични закрепвания и фланцеви гарнитури, предпочитана е за приложения с въздух, гореща вода, пара, пара под ниско налягане.
  • Силиконова гума / листи/ - От химическа гледна точка силиконовата гума е доста различна в сръвнение с останалите видове гуми. Силиконовота гума може да работи в условия, където други гуми не биха могли да се използват. Тя е с отлична устойчивост на разтворители, ултравиолетови лъчи, атмосверни влияния, озон и стареене. Силиконовата гума е с устойчивост на ниска и висока температура от -60 до +230 градуса, идеален материал за изработка на гарнитури, мембрани и много типове уплатнители. Тя може да се използва при работа с храни и напитки и специализирани приложения.
  • Гума EPDM /етилен пропилен диен мономер/ - тази гума е приложима при много и различни условия. Има много добра устойчивост на минерални киселини, разтворители, озон и стареене. Отлична устойчивост на повечето неорганични или корозивни химикали, добро представяне при гореща вода или пара с високо налягане. Тази гума е с отлична температурна устойчивост от -40 до +120 градуса и с добри миханични свойства.
  • Гума подова настилка /рифел, паричка/ - гумата се използва за подова настилка, като най-предпочитана е за промишлени предприятия, складове, магазини и други. Тя е с различен релеф, който предотвратява подхлъзване. Температурна устойчивост от -20 до +80 градуса. Предлага се с дебелина 2,5 мм – 3,00 мм.

Ширина на рулата – 1200mm
Размери:
1mm, 2mm , 3mm , 4mm  - 10 метра в руло
5mm, 6mm, 8mm, 10mm, 12mm  - 5 метра в руло

За повече информация се свържете с нас: elektrabg@abv.bg, +0359 82 842 844, Контакти

гума на рула