bgen
+359 82 842 844

Полистирол (PS)

Полистирол е гъвкав пластмасов лист, изключително лесно се обработва , предлага повишена устойчивост на удар, което го прави ефективен и евтин за употреба материал.

Полистиренът или (полистирол) е полимер, изготвян от мономера стирен (стирол), течен въглеводород, произвеждан промишлено от петрол. При стайна температура полистиролът е твърд термопласт с аморфна структура, но при по-висока температура може да бъде разтопен и втвърден отново което го прави част от Термопластичните полимери. Мономерът е "стирен", а полимерът "поли-стирен", като в България се ползват старите наименования: стирол и полистирол.

Предлаганият от нас полистирол е прозрачен на листи с ниски нива на деформация преди счупване и добра удароустойчивост. Най-масово използване на прозрачният полистирол е за топлоизолация и преградни стени в строителството и производството, като заместител на плексигласа.

Полистирол е гъвкав пластмасов лист, който дава възможност за безпроблемна обработка, изключително лесно се формова, като същевременно предлага повишена устойчивост на удар, което го прави ефективен и евтин за употреба материал.Той е изключително подходящ за случаи в които се изисква, високо качество на работата при ограничени бюджети.
HIPS намира голямо разнообразие от приложения, като в изработката на мебели за баня, душ кабини, вани, изработка на врати, дисплей , покривни товарни кутии, части за мебели и в автомобилостроенето.

За повече информация се свържете с нас: elektrabg@abv.bg, +0359 82 842 844, Контакти

Полистирол