bgen
+359 82 842 844

Стъклотекстолит

Стъклотекстолитът е висококачествен електроизолационен материал, предназначен за работа на въздух и в условията на нормална влажност и температура до 130 градуса при напрежение до 100V и честота 50Нz.

Стъклотекстолитът на плочи представлява слоест материал, получен чрез горещо пресоване на два или повече слоя стъклена тъкан от безалкално стъкло (с непрекъсната нишка), импрегнирана с термореактивни смоли на фенолна или епоксидна база.

Произвежда се от стъклени тъкани и висококачествени смоли с дебелини от 0,5 мм до 50 мм и се нарича още стъклофибърен фенолен ламинат.

Издържа на продължителна работа при температура от - 65°С до 130°С.

Стъклотекстолитът на листи е нетоксичен, неексплодиращ, незапалим материал. Така например, температурата на самовъзпламеняване на стъклотекстолитните листи е около 500-600 градуса.

Стъклотекстолитът е твърд електроизолационен материал, който има отлични електрозиолационни и механични качества.

Стъклотекстолитът намира общо електротехническо приложение в ел. машини под формата на слотова клинова изолация на навивки на статори на мотори с променливо напрежение и други.

Той се използва като конструкционен материал за електроизолационни части на електрически машини и усторойства, по-специално където е необходима висока стойност на модула на еластичност. Тези ламинати могат лесно да се режат, щанцоват и пробиват.

За повече информация се свържете с нас: elektrabg@abv.bg, +0359 82 842 844, Контакти

Стъклотекстолит