bgen
+359 82 842 844

Миканит (слюденит)

НАГРЕВАТЕЛЕН, ГЪВКАВ, КОЛЕКТОРЕН, МИКАНИТ ЗА МИКРОВЪЛНОВА. Листови материали, получени от пластини слюда (мусковит и флогопит), свързани с органично свързващо вещество.

Миканитът представлява листов, прътов или във вид на тръби материал, получен от пластини слюда (мусковит или флогопит), свързан с органично свързващо вещество. Миканита на плочи има добра устойчивост на високи температури и химикали, ниска топлопроводимост, висока диелектрична якост и добра устойчивост на високи напрежения.

Миканитите биват следните видове:

  • Колекторен миканит – електроизолационен материал направен от отделни слоеве слюда и модифициран епоксиден свързващ състав при висока температура и високо налягане във формата на твърди и масивни листове. Използва се за сегментна изолазия на колектори, електрически машини и трансформатори. Възможно е да бъде рязан и щанцован лесно.
  • Формовъчен миканит - електроизолационен материал изработен от цепена слюда свързъни с Шеллак . Формовъчният миканит е гъвкав при стайна температура и се подава на формоване. При висока температура е леплив и след пресоване при повишена температура се втърдява. Използва се в колекторни пръстени и различни видове пресовани детайли.
  • Гъвкав нагревателен миканит - електроизолационен материал изработен от слюденитова хартия импрегнирана със силиконов свързващ състав. Материалът се отличава с изключителна топлоустойчивост и остава гъвкав дори и при висока температура.Използва се за термична и електроизолация на нагревателни елементи, индукционни пещи и др.
  • Нагревателен миканит - електроизолационен материал произведен на база пластини от флогопит,  импрегнирани със силиконова смола. 
    Максимална работна температура до 500°С.  Използва се за електро и топлоизолация на електронагревателни елементи, подложени на висока температура: микровълнови фурни, тостери, електрически печки и други. Прилага се при изграждане на индукционни, дъгови и високочестотни пещи, за изолация при високоволтово напрежение.
За повече информация се свържете с нас: elektrabg@abv.bg, +0359 82 842 844, Контакти

Миканит